Kérdések és válaszok

Az alábbi kérdéseket sokan megkérdezik - igyekeztünk megválaszolni őket

Dohányozhatok a lakásomban?
Az Ön által kiválasztott és kifizetett lakás az Öné. Ugyanúgy mint az amelyben most lakik. Ha Ön dohányzik, azt megteheti ebben a lakásban is. Az Elite Nyugdíjas Kastélyok közös területein tilos a dohányzás. A kastély udvarán, a teraszon és a parkban biztosítjuk a lehetőséget a kulturált dohányzáshoz.
Háziállatomat hozhatom?
Természetesen. Ha Önnek van kutyája, macskája, papagája vagy aranyhala, azt természetesen Önnel együtt szívesen látjuk. A házi kedvencekre is vonatkozik a 3 hónap próbaidő. Ez azt jelenti, hogy amennyiben az Ön házi kedvence nem tud beilleszkedni a lakóközösségbe, zavarja a többi lakót akkor a 3 hónap elteltével a lakóbizottság javaslata alapján felszólítjuk Önt a házi kedvenc eltávolítására. Ilyen eset lehet egy harapós kutya vagy olyan amelyik például sokat ugat és ezáltal zavarja a többi lakót.
Mi a helyzet ha nem akarom igénybe venni a napi háromszori svédasztalos étkezést?
Azt gondoljuk, hogy az általunk kínált napi háromszori svédasztalos étkezés nagyon kényelmes lehetőség. Hideg-meleg reggelit kínálunk, friss péksüteményekkel, reggeli italokkal. Az ebéd két féle levest, három féle főfogást a vacsora két -féle fogást tartalmaz. A konyhát az ételek minőségét és az étlapot a lakóbizottság felügyeli.
Ha ennek ellenére Ön mégis inkább saját maga oldaná meg az étkezését, természetesen megteheti. Minden lakásban található konyhablokk, ahol van lehetőség a főzésre. Ez esetben a havi díjból 20.000-ft kedvezményt kap. Ez az összeg annak figyelembe vételével lett megállapítva, hogy aki saját maga főz, az sokkal több áramot használ, több szemetet termel ezáltal a lakásának működése többe kerül
Különleges étrendre van szükségem. Lehetséges?
Amennyiben Önnek orvos által előírt diétás, vegetáriánus, glutén mentes étrendre van szüksége, azt a séfünk leegyezteti Önnel és ha nem is svédasztalos jelleggel, de megfelelően biztosítjuk Önnek. Kóser, halal vagy egyéb vallási előírásoknak megfelelő étrendet nem tudunk biztosítani, azt házhozszállítással Önnek kell megrendelni.
Fogadhatok vendéget?
Természetesen. Sőt, örülünk neki és minden segítséget megadunk hozzá. Önt meglátogathatja a gyermeke, unokája, barátja. Ha az Ön lakásában elfér, szállást is nyújthat neki. Csekély díj ellenében az étkezést is igénybe tudja venni. Természetesen mindenki felelős a vendégeiért.
Születésnapomat, családi eseményeket meg tudok ünnepelni?
Természetesen. Mi örülünk ha Önt meglátogatja a családja, barátai.
Kijárhatok az intézményből?
Természetesen. Az Elite Nyugdíjas Kastélyok nem zárt intézmény, Ön akkor és oda jön-megy ahova akar. Természetesen a recepción fontos bejelenteni ha eltávozik, hogy ne aggódjunk feleslegesen.
Nővérhívó is van?
Minden lakónk kaphat egy úgynevezett okos karkötőt. Ez egy kényelmesen viselhető karkötő, amely mutatja a pontos időt, méri a pulzust és a szívverést. Egy gombnyomással segítséget kérhet és a karkötőn keresztül élőszóban tud kommunikálni az egészségügyi személyzettel. GPS jeladója segítségével a recepciós meg tudja állapítani az Ön tartozkodási helyét és azonnal segítséget tud küldeni.
Saját autómat hozhatom?
Természetesen erre is van lehetőség. Nyitott parkolót tudunk díjmentesen biztosítani. De ha kell, saját elegáns személygépkocsink gépkocsivezetővel a rendelkezésére áll ha pl egy orvosi vizsgálatra akar menni. A közeli Szigetváron jól felszerelt kórház és rendelőintézet található.
Fogyaszthatok alkoholt az intézményben?
Természetesen. A kulturált alkohol fogyasztásnak semmi akadálya. Sőt, programtervezetünkben szerepel bor és pálinka kóstolók szervezése is. Van egy nagyon hangulatos 200 éves borospincénk is, ahol családi rendezvényeket vagy baráti borozásokat is tudunk tartani.
Hozhatom a saját bútoraimat?
Természetesen. Hiszen minden lakónk egy meglévő lakásból költözik hozzánk. Mindenkinek vannak megszokott kényelmes bútorai amelyekről esetleg nem akar lemondani. Azonban felhívjuk a figyelmet arra, hogy mivel általában mindenki nagyobb lakásból költözik, nem biztos hogy a meglévő bútorok praktikusak ezekbe a lakásokba. Egy nagy méretű fotel vagy kanapé könnyen zsúfolttá teszi ezeket a lakásokat. Ha zsúfolt a lakás, nem fogja olyan jól érezni magát benne. Szívesen segítünk a bebútorozásban. Ha bútort vásárol, elmegyünk érte a teherautónkkal és az összeszerelésben is segítünk.
Milyen programokat terveznek?
Nagyon sokféle program tervünk van. A helyben szervezett programok Önnek ingyenesek. Ilyenek lesznek a zenés, táncos estek, amelyeket szerdán vagy csütörtökön tartunk. De tervezünk karaoke estet, bor-pálinka kóstolót, filmvetítést minden nap, a Szigetvári gyógyfürdőbe is igény esetén akár minden nap indítjuk a buszunkat.
Fizetni a távolabbi, buszos programokért kell. Ilyenek a Pécsi vagy Kaposvári színházi és mozi látogatások, fesztiválok, busójárás, borkóstolás, a Pécsi piac látogatása egy jó lángosozással és bármi ami még az eszünkbe jut. A buszos programoknál a busz önköltségét és a belépők díjait Önnek kell fizetni.
Mit tartalmaz a havi díj?
Tartalmazza a személyzetet, a helyben szervezett programokat, a takarítást, és a teljes rezsit, TV csatornákkal, internettel együtt. Tartalmazza a napi háromszori svédasztalos étkezést.
Hogyan tudom lefoglalni a nekem tetsző lakást?
Ki kell tölteni egy „Szándéknyilatkozatot „ Ezt megtalálja a honlapunkon vagy a Csertői látogatáskor a helyszínen kapott tájékoztató dossziéban is. Ebben megjelöli az Önnek tetsző lakás azonosító számát és befizet 500.000-ft ajánlati biztosítékot. Ez a díj tartalmazza a teljes ügylet ügyvédi költségeit is. Amint befizeti ezt a díjat, az Ön által kiválasztott lakás már le van Önnek foglalva. Ezt követően egy későbbi időpontban felhívjuk Önt szerződés kötésre. A szerződésben rögzítjük a fizetési feltételeket és az Önnek megfelelő fizetési és költözési határidőket. A szerződésben figyelembe vesszük ha Önnek a használatba vételi díj kifizetéséhez esetleg még el kell adnia meglévő ingatlanját. Olyan szerződést kötünk amely egyszerű, világos, egyértelmű és nem tartalmaz olyan kitételt amelytől Ön esetleg kiszolgáltatva vagy kényszerítve érezné magát. A szerződéseket is megtalálja a honlapunkon vagy a dossziéban. Jogi okokból külön szerződés készül a lakhatásról, az étkezésről és az egészségügyi ellátásról.