Kérdések és válaszok

Az alábbi kérdéseket sokan megkérdezik - igyekeztünk megválaszolni őket

Dohányozhatok a lakásomban?

Az Ön által kiválasztott és kifizetett lakás az Öné. Ugyanúgy mint az amelyben most lakik. Ha Ön dohányzik, azt megteheti ebben a lakásban is. Az Elite Nyugdíjas Kastélyok közös területein tilos a dohányzás. A kastély udvarán, a teraszon és a parkban biztosítjuk a lehetőséget a kulturált dohányzáshoz.


Természetesen. Ha Önnek van kutyája, macskája, papagája vagy aranyhala, azt természetesen Önnel együtt szívesen látjuk. A házi kedvencekre is vonatkozik a 3 hónap próbaidő. Ez azt jelenti, hogy amennyiben az Ön házi kedvence nem tud beilleszkedni a lakóközösségbe, zavarja a többi lakót akkor a 3 hónap elteltével a lakóbizottság javaslata alapján felszólítjuk Önt a házi kedvenc eltávolítására. Ilyen eset lehet egy harapós kutya vagy olyan amelyik például sokat ugat és ezáltal zavarja a többi lakót.

Háziállatomat hozhatom?


Mit jelent a 3 hónap próbaidő?

Mindenkinek nagy döntés hátrahagyni az eddigi életét és beköltözni az Elite Nyugdíjas Kastélyok biztonságos, kényelmes és elegáns környezetébe. De előfordulhat, hogy lesz olyan aki nem tud megbarátkozni az új környezettel. Hiányozhat az eddig megszokott város, a szomszédai, a kertje a lakása vagy bármi más. Ilyen esetben 3 hónapon belül kötelezettség nélkül visszakérheti a kifizetett lakás használati díjat. De a próbaidő fordítva is működik. Az Elite Nyugdíjas Kastélyok lakóközösségének is megvan a lehetősége, hogy a társas együttélésre alkalmatlan lakónak felmondjon. Például aki agresszív, rendszeresen ittas vagy más módon zavarja a közösséget, az a 3 hónapon belül a lakóbizottság javaslata alapján megkapja felszólítást, hogy költözzön ki. Természetesen ez esetben is a befizetett lakás használati díj vissza jár.


Azt gondoljuk, hogy az általunk kínált napi háromszori étkezés nagyon kényelmes lehetőség. Hideg-meleg reggelit kínálunk, friss péksüteményekkel, reggeli italokkal. Az ebéd két féle levest, három féle főfogást a vacsora két -féle fogást tartalmaz. Tízóraira egy joghurt vagy Túró Rudi vagy hasonló, uzsonnára gyümölcs lesz a kínálatban. A konyhát az ételek minőségét és az étlapot a lakóbizottság felügyeli.
Ha ennek ellenére Ön mégis inkább saját maga oldaná meg az étkezését, természetesen megteheti. Minden lakásban található konyhablokk, ahol van lehetőség a főzésre. Ez esetben a havi díjból 20.000-ft kedvezményt kap. Ez az összeg annak figyelembe vételével lett megállapítva, hogy aki saját maga főz, az sokkal több áramot használ, több szemetet termel ezáltal a lakásának működése többe kerül

Mi a helyzet ha nem akarom igénybe venni a napi háromszori étkezést?


Különleges étrendre van szükségem. Lehetséges?

Amennyiben Önnek diétás, vegetáriánus, glutén mentes étrendre van szüksége, azt a séfünk leegyezteti Önnel és ha nem is jelleggel, de megfelelően biztosítjuk Önnek. Kóser, halal vagy egyéb vallási előírásoknak megfelelő étrendet nem tudunk biztosítani, azt házhozszállítással Önnek kell megrendelni.


Természetesen. Sőt, örülünk neki és minden segítséget megadunk hozzá. Önt meglátogathatja a gyermeke, unokája, barátja. Ha az Ön lakásában elfér, szállást is nyújthat neki. Csekély díj ellenében az étkezést is igénybe tudja venni. Természetesen mindenki felelős a vendégeiért.

Fogadhatok vendéget?


Születésnapomat, családi eseményeket meg tudok ünnepelni?

Természetesen. Mi örülünk ha Önt meglátogatja a családja, barátai. Olyannyira, hogy a kastély étterme mellett kialakítunk egy olyan helyiséget, ahol egy komplett konyhát szerelünk fel, hogy Ön el tudja készíteni a család kedvenc ünnepi ételeit, süteményt vagy bármit és ugyanitt egy külön helyiségben 10 személyes asztalnál, elegáns környezetben, nyugodtan tud a családjával ünnepelni.


Természetesen. Az Elite Nyugdíjas Kastélyok nem zárt intézmény, Ön akkor és oda jön-megy ahova akar. Természetesen a recepción fontos bejelenteni ha eltávozik, hogy ne aggódjunk feleslegesen.

Kijárhatok az intézményből?


Saját autómat hozhatom?

Természetesen erre is van lehetőség. Nyitott parkolót tudunk díjmentesen biztosítani. De ha kell, saját elegáns személygépkocsink gépkocsivezetővel a rendelkezésére áll ha pl egy orvosi vizsgálatra akar menni. A közeli Szigetváron jól felszerelt kórház és rendelőintézet található.